Læs om Ethereums vision for deres kryptovaluta

I dag er der et kæmpe fokus på strømforbrug, og dette giver meget god mening. Det er som udgangspunkt ikke godt for miljøet at bruge strøm, der ikke kommer fra gode kilder. Som du nok ved, så kommer strøm ikke altid fra gode kilder, og dette gør sig specielt gældende for den strøm, der bruges på at mine krypto og diverse ting, der er forbundet med det. Heldigvis har Ethereum udarbejdet en vision, som de er i fuld gang med at implementere lige nu. Det er lige præcis det, som dette her blogindlæg kommer til at handle om.

Hvad er Ethereum?

Ethereum er en kryptovaluta, og mange har investeret i denne, fordi de mener, at den kommer til at stige i værd. Mange har også købt den, fordi de regner med at bruge det til noget, såsom staking eller bare til at handle med. Man kan handle med kryptovaluta, hvis begge parter accepterer det som et betalingsmiddel. Dette kræver dog, at man ved, vad man laver. Man skal dog ikke vide så meget. Det er i princippet lige som at handle i danske kroner, hvor man i stedet for at modtage danske kroner, så skal man lige regne kursen på ethereum om til danske kroner. I Danmark mellem danskere er det nok nemmeste at betale over MobilePay, fordi der ikke er gebyrer forundet med en overførsel, og så får man også pengene med det samme. Handler du dog med en i udlandet, så giver det pludselige meget mere mening. Man bør aftale en pris på en bestemt vare, og så regner man det om til sin egen valuta (danske kroner i dette tilfælde), og så regner man beløbet ud i ethereum. Det er faktisk meget simpelt, men det tager bare en del tekst at forklare. Du kan læse mere om Ethereum her: https://buyethereum.dk/

Hvad er Ethereums vision?

Visionen er at strømforbruget for denne kryptovaluta skal falde meget, og dette er de godt i gang med. Dette gøres ved at skifte proof of work ud med hvad der kaldes for proof of stake, og dette skal efter sigende få forbruget til at falde med op til 99 procent af hvad det var på før. Dette giver god mening, hvis man forstår, hvordan det virker. Vi kan dog forklare det kort ved at sige, at man i stedet for at bruge en masse forskellige computere nu skal bruge meget færre computere. Alt andet lige vil dette jo betyde, at man skal bruge mindre strøm på at holde netværket kørende. Derudover vil Ethereum forsøge at gøre DeFi (decentraliseret finans) til en ting i hele verden.